Sport technoloog Federico Winer, nieuwe CEO van Inmotio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Zeist, Juni 2021 – Federico Winer, een expert in innovatie en technologieën in de sportindustrie, is aangesteld als de nieuwe CEO van Inmotio Tracking B.V., een toonaangevend bedrijf op het gebied van sportprestatie-analyses.  

Met twee decennia ervaring in de sport- en entertainmentindustrie is Winer op een missie om Inmotio naar een nieuw niveau van technologische ontwikkeling en uitbreiding te brengen. 

“Sportteams en -federaties hebben een data-ervaring van de 21e eeuw nodig om talent te ontwikkelen”, zegt Winer. 

“Inmotio staat erom bekend de standaard te zetten in de player tracking industrie en levert de snelste en meest nauwkeurige datapunten. Ik ben verheugd om als CEO aan de slag te gaan en digitale ervaringen van wereldklasse te leveren”, voegde de Argentijns-Italiaanse expert toe. 

Winer zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de operationele activiteiten van het bedrijf, het implementeren van de strategische visie en het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen, terwijl hij alle medewerkers coördineert. 

Met een Executive MBA van EADA/UCLA en een toekomstige PhD in Data Analytics aan het Institute of Sports Business van de Loughborough University, heeft Winer een grondig inzicht van de manier waarop data en kunstmatige intelligentie het leven van mensen ten goede kunnen veranderen. Winer brengt een futuristische en pragmatische benadering van de huidige uitdagingen op het gebied van sportprestaties en van het bedrijf zelf. 

Federico neemt de functie over van Vincent van Renesse van Duivenbode, die actief betrokken blijft als Business Development Manager van Inmotio. 

“Sinds de overname van Inmotio begin 2019 hebben we de focus kunnen verleggen naar het leveren van toegevoegde waarde voor onze klanten en het herstellen van de sterke positie van Inmotio, opgedaan in het afgelopen decennium. Samen met het sterke managementteam heb ik er alle vertrouwen in dat Federico deze reis zal voortzetten en van grote waarde zal zijn voor onze klanten”, aldus de voormalige CEO. 

Winer heeft tijdens zijn carrière voor meerdere sport- en entertainmentbedrijven gewerkt. Zijn meest recente functie was Head of Entertainment Industries EMEA bij SAP SE. Daarvoor was hij Chief Operating Officer en vervolgens Vice President Business Development en Marketing bij Stats Perform (STATS LLC) in Europa en de CIS-regio.  

Zijn achtergrond voegt managementervaring, productontwikkelingsvisie en een groot netwerk van contacten toe aan het salesteam van Inmotio Tracking B.V. 

*** Winer brengt wereldwijde leiderschapsexpertise in merktracking- en activeringstechnologieën via SaaS-producten aangedreven door Predictive Analytics, Artificial Intelligence en Machine Learning ***. 

*** De nieuwe CEO heeft ook een sterke trackrecord op het gebied van leiderschap in de sectoren sport, entertainment, media, hightech en detailhandel ***. 

Over Inmotio 

Inmotio biedt al meer dan 15 jaar een uitgebreide coaching toepassing aan door middel van zowel fysieke als tactische inzichten. Inmotio heeft een grote expertise in een breed scala aan data-gebaseerde prestatieanalysemethoden, waaronder het aanbieden van Local Positioning Measurement (LPM) en GPS-oplossingen.  

Daarnaast, door directe betrokkenheid binnen de sportindustrie met klanten als de KNVB, PSV Eindhoven en Red Bull Salzburg heeft Inmotio een duidelijk inzicht opgebouwd in hoe dataoplossingen direct kunnen bijdragen aan de prestaties op het veld. 

Voor meer informatie, ga naar inmotio.eu

Contact: Nick Schemkes, PR & Marketing 

+31 (0)85 130 7993

Marketing@inmotio.eu